Fuktproblem i hus

Exakt hur problem med fukt i hus påverkar våran hälsa är inte riktigt klart ännu men vi vet att det påverkar oss på ett negativt sätt. Att ha fuktproblem i sitt hus är inte ovanligt men det är dock viktigt att uppmärksamma problemet och rätta till det så fort som det bara är möjligt. Att ha fuktproblem i sitt hus kan nämligen medföra olika allergiska reaktioner och det kan även orsaka astma.

Det är viktigt att du håller koll på de olika symtomen för fuktskador i ditt hus. De olika symtomen kan bland annat vara att golvet blir missfärgat eller att huset börjar lukta konstigt. Då du märker någon av dessa symtomen bör du så fort som möjligt utreda saken för att få reda på ifall ditt hus har blivit fuktskadat eller inte.

Ungefär 80% av alla skador på hus som finns idag är olika fuktproblem. Detta beror till stor del på hur vi valt att bygga konstruktionen på våra hus. Bygger du en bra konstruktion på ditt hus så är chansen inte lika stor att du får fuktproblem. Att många hus har fuktproblem idag beror bland annat på att många hus byggdes runt 70-talet och därför är byggda med en annan konstruktion än vad vi bygger hus idag.

Comments are closed.

Post Navigation