Ge bort en smakupplevelse som inflyttningspresent

Osäker på vad du ska köpa i inredningsväg som inflyttningspresent? Ibland är det svårt att veta vad mottagaren skulle uppskatta. Då kan det passa bra med något gott som present – till exempel ett fint vin eller en välsmakande tårta.

Att köpa vin som inflyttningspresent

Känner du mottagaren väl är det ofta ganska enkelt att köpa rätt vin. Du har då lite koll på om den nyinflyttade skulle uppskatta rött eller vitt, strävt, torrt eller fuktigt etc. Om du inte har känner personen särskilt väl blir vinköpet en lite större utmaning.

Välj efter säsong

Ett säkert kort är att välja vin med säsong i åtanke. Tänk på vad som är vanligt att äta och vilket vin som skulle passa bra till. När det är lite kallar ute är det många mustiga grytor som äts, vilket ett lite tyngre rödvin passar särskilt bra till. På våren kan ett tunnare och torrare vitt vin passa bra, tillsammans med fisk och fräscha vårprimörer.

På sommaren är det lite mer varierat. Nu dricks det ganska mycket bubbel och fylliga röda viner till rätter på grillen. Oavsett säsong är bubbel kanske det säkraste kortet. Det kan avnjutas året runt och dessutom utgöra en fin bas till en bubblig drink, om det nu skulle vara så att mottagaren inte dricker vin.

Bjud på god tårta

Det är inte alla som tycker om vin eller som dricker alkohol. Om så är fallet, kan en välsmakande tårta vara ett gott alternativ. Precis som när det gäller vinet är det fördelaktigt att känna till ungefär vad mottagaren tycker om. Om inte, kan du försöka luska ut det, alternativt välja något av de lite säkrare korten. Prinsesstårta, chokladtårta och frukttårta brukar vara populära. Vill du göra den lite mer personlig, kan du beställa en bildtårta, till exempel med en bild av den nya bostaden i mitten på tårtan.

Ett val för dig som inte kan närvara

En tårta kan även vara ett passande val om du inte kan närvara vid inflyttningsfesten. En tårta kan enkelt handlas online och skickas med bud idag. Nackdelen är att det kanske inte fungerar där du bor (om du bor avlägset) och att du är begränsad till det urval som det anslutna bageriet i närområdet erbjuder. Dock så brukar urvalet ändå innefatta de mest populära tårtorna – så som prinsesstårta, frukttårta och chokladtårta.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation