Tips för dig som ska köpa bordsunderrede

Bordsunderreden finns i två generella typer, svetsade och genomskruvade. En svetsad bas svetsas vid de punkter där monteringsplattan och pelaren fäster. Svetsade underrede bord levereras vanligtvis förmonterade, medan bultade baser levereras i bitar, men kan demonteras för transport och installation.

bord underrede

Mått

Bordsunderreden finns i en mängd olika storlekar. De sträcker sig från tre tum till tjugofyra tum i diameter och kan hålla ett antal olika bordsstorlekar. Vissa baser är gjorda med flera kolumner, medan andra bara har en. Dessa skillnader i storlek och form kan påverka ditt bords stabilitet. När du köper en bordsbas bör du också kontrollera dess belastningsgrad och hur många kolumner den kan hålla.

I allmänhet bör du välja en bordsbas som är två tredjedelar av storleken på din bordsskiva. På så sätt, om du har en 60-tums bordsskiva, behöver du en bas som stöder bordsskivan. Dessutom bör du välja ett slitstarkt material till din bordsbas, som gjutjärn.

Form

När du köper ett nytt bord bör du tänka på formen och storleken på bordsunderredet. Det finns flera olika typer, inklusive runda, X- och korsbaser. En rund bas är stabilare och har fem kontaktpunkter med bordsskivan. En korsbas har å andra sidan fyra kontaktpunkter med bordsskivan. Runda baser är vanligtvis tyngre än andra typer. Dessutom är runda baser stabilare och lättare att sätta fötterna på.

Olika tillverkare tillverkar olika bordsunderrede till sina bord. De kan vara runda eller rektangulära, med en dekorativ kolumn eller botten. Dessa baser kan kapas för att passa olika bordstjocklekar. Metallbordsbottnar med en bordsskiva fäst bör inte överstiga 30 tum i total höjd.

Vikt

När du handlar bordsunderrede är det viktigt att känna till deras viktkapacitet. Det finns flera typer av viktade bordsunderrede tillgängliga, och var och en har olika viktgränser. De största bordsunderredeen kan hålla 300 lbs, medan mindre, lätta bordsunderrede kan väga upp till 30 lbs. Viktkapaciteten för varje typ av bas beror på bordets vikt och materialet som används för dess skiva.

Basspridningen är avståndet mellan basen och bordsskivan. Det bör vara minst en tredjedel av bordets storlek, men en större basspridning är bättre för stora bord. T-stilsunderlag är också bättre för större bord eftersom de ger mer stöd över en större yta. Basspridningen tar inte hänsyn till viktkapaciteten, så det är viktigt att kontrollera detta mått innan du köper.

Stil

De flesta är runda eller x-formade och kommer i svart eller silverfärg. Vissa är gjorda speciellt för inomhus- eller utomhusbruk och kommer i olika material. bordsunderrede utomhus är ofta gjorda av rostfritt stål eller aluminium medan underrede inomhus är gjorda av svartmålat stål. Även om de är billigare, kan utomhusbordsunderrede inte vara lika hållbara som inomhusmodeller. Besök gärna AZ Design för inspiration och idéer.

Materialet för bordsunderrede är den viktigaste strukturella komponenten. De kan vara gjorda av trä, järn, stål, aluminium eller rostfritt stål. Rostfritt stål är ett av de mest populära materialen eftersom det är slitstarkt och lätt att rengöra. Foodtrucks och fina restauranger föredrar vanligtvis rostfritt stål 304. Gjutjärn är ett annat bra alternativ.

Comments are closed.

Post Navigation