Inflyttningsfest – tips för en personlig present

Någon i bekantskapskretsen ska ha inflyttningsfest och i sista minuten kommer den jobbiga insikten; du glömde bort att köpa present mitt i all vardagsstress. Att i vild panik behöva köpa en chokladask från närmaste livs känns troligen inget vidare. Och den där gamla vinflaskan som står längst inne i skafferiet har troligen surnat. Här följer några enkla tips som kan hjälpa dig välja något personligt samt påskynda beslutsprocessen.

Undvik att köpa samma sak som andra

Allt för sällan har gästerna i förväg kommunicerat med varandra angående vem som ska köpa vad. Det innebär att risken är relativt stor att de köper samma sak. Få vill väl anlända med den sjunde blombuketten, det känns opersonligt gentemot den som håller festen.

Vanliga presenter att ge bort är blombuketter, alkoholhaltiga drycker eller presentkorgar med diverse godsaker i. Dessa presenter är uppskattade, men ordinära. Undvik även doftljus och andra inredningsprylar som personen kanske inte ens vill ha.

Köp något betydelsefullt

Att gåvan ska vara betydelsefull behöver varken innebära att den är dyr eller svårfunnen. Kanske kan den vara något som passar värdens intressen, eller bara spegla något internt er emellan. Den kan bestå av ett presentkort på en upplevelse eller något helt annorlunda, en fiskrök eller en inspelad hälsning från en kändis. Låt hjärnan få arbeta åtminstone fem till tio minuter för att komma på något betydelsefullt. Du vet väl att det är tanken som räknas?

Om du inte kan medverka på festen av någon anledning, men ändå vill ge bort en gåva? Ett exempel är att skicka presenten med bud. Valmöjligheterna är många, men vanligtvis är blommor, choklad eller tårtor populära val här. Tänk dock gärna utanför boxen och välj något otippat som verkligen överraskar mottagaren.

Slå in presenten snyggt

När du anländer till en fest eller tillställning klär du troligtvis upp dig. Kanske inte bara för din egen skull utan också för att visa respekt inför andra. Likadant gäller med presentens yttre. En hafsigt inslagen present tyder på ett bristande engagemang medan en inslagning med det där lilla extra ofta väcker stor förtjusning och tacksamhet. Oavsett presentens form och storlek går det att göra en snygg och kreativ inslagning med en personligt prägel.

Tips på annorlunda inslagningsalternativ är glasburkar, antika kakburkar, grillvantar, tyg från trasig skjorta eller klänning. Det kan även vara roligt med en stor kartong till en liten present. Tänk gärna utanför boxen.

Comments are closed.

Post Navigation