Lättare att städa med vardagsdiciplin

Genom att hålla efter till vardags blir det lättare att städa när det väl är dags, och det kan ofta leda till att det går längre tid emellan städtillfällena. Om du är duktig och plockar undan småsaker som ligger och skräpar varje dag blir städningen lättare och snabbare.

Oavsett om du städar själv eller om du tar hjälp med det blir det enklare och snabbare om du håller efter småsaker som kläder, leksaker och tallrikar allt eftersom.

  • Om du håller efter till vardags kan vi hjälpa dig med grundligare städning de gånger vi kommer och gör vårt jobb. Så istället för att göra det du kan göra till vardags kan vi torka ur skåp eller en djuprengöring av badrummet. Du kan få en grundligare städning för samma pengar som det skulle kosta att göra det mest basala.

Teamleader på Hemstädning Nacka

Gå inte tomhänt

Om du gör till en vana att alltid ta med dig något när du reser på dig kan du hålla efter utan att tänka på det. Ta med dig glaset när du reser dig ur soffa, ta med dig smutstvätten när du går till badrummet och bär ut soporna när du går till bilen.

På det viset får du in en rutin på att alltid plocka med dig det du har tagit fram och kan hålla efter ordningen i hemmet utan att anstränga dig. Självklart ska hela hushållet göra det samma, det kan innebära en hel del tjat i början men stå på dig så kommer det snart att bli en vana för alla.

Plocka ur diskmaskinen och plocka undan tvätten

Om du inte tillhör de få som har två diskmaskiner gäller det att plocka ur den så snart den är klar, annars kommer det snabbt att samlas disk på bänken eller i hon. Det tar inte många minuter att plocka ur den, men om det dessutom innebär att du måste plocka in skitig disk som lämnats på bänken tar det betydligt mycket längre tid.

Vika tvätt är ett annat evighetsgöra som få uppskattar, men det blir sällan roligare av att samla på sig flera omgångar med tvätt. Vik ihop och plocka undan tvätten allt eftersom, det är lättare och du kan få färre udda strumpor om du tar tag i högen allt eftersom.

Comments are closed.

Post Navigation